nD – en handhållen linux-maskin

För en tid sedan efterlyste jag en gemensam plattform för utveckling av indie-spel. Nu jobbar någon på just detta fast i handhållen variant. Maskinen kallas för nD och är tänkt att köra en variant av Linux med stöd för den öppna källkodsstandarden SDL för spelutveckling. Maskinen är tänkt att kosta $10 (vilket låter lite smått otroligt) och enligt planen ska den vara kraftfullare än både nuvarande PSP och Nintendo DS. Den är dock främst tänkt att stödja 2D-spel. Just nu testas olika hårdvara och möjligheten till massproducering av enheten.


One thought on “nD – en handhållen linux-maskin”

  1. För en tid sedan efterlyste jag en gemensam plattform för utveckling av indie-spel . Nu jobbar någon på just detta fast i handhållen variant. Maskinen kallas för nD och är tänkt att köra en variant av Linux med stöd för den öppna källkodsstandarden SDL för spelutveckling. Maskinen är tänkt att kosta $10 (vilket låter lite smått otroligt) och enligt planen ska den vara kraftfullare än både nuvarande PSP och Nintendo DS. Den är dock främst tänkt att stödja 2D-spel. Just nu testas olika hårdvara och möjligheten till massproducering av enheten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>