nD – en handhållen linux-maskin

För en tid sedan efterlyste jag en gemensam plattform för utveckling av indie-spel. Nu jobbar någon på just detta fast i handhållen variant. Maskinen kallas för nD och är tänkt att köra en variant av Linux med stöd för den öppna källkodsstandarden SDL för spelutveckling. Maskinen är tänkt att kosta $10 (vilket låter lite smått otroligt) och enligt planen ska den vara kraftfullare än både nuvarande PSP och Nintendo DS. Den är dock främst tänkt att stödja 2D-spel. Just nu testas olika hårdvara och möjligheten till massproducering av enheten.


One thought on “nD – en handhållen linux-maskin”

  1. För en tid sedan efterlyste jag en gemensam plattform för utveckling av indie-spel . Nu jobbar någon på just detta fast i handhållen variant. Maskinen kallas för nD och är tänkt att köra en variant av Linux med stöd för den öppna källkodsstandarden SDL för spelutveckling. Maskinen är tänkt att kosta $10 (vilket låter lite smått otroligt) och enligt planen ska den vara kraftfullare än både nuvarande PSP och Nintendo DS. Den är dock främst tänkt att stödja 2D-spel. Just nu testas olika hårdvara och möjligheten till massproducering av enheten.

Leave a Reply